viernes, noviembre 04, 2011


Normes per a rebre assistència mèdica.

Normes per a rebre assistència mèdica.

Mutualitat Catalana de Futbolistes.

Octubre 2011.


Per a tenir accés a la cobertura social i sanitària, els mutualistes i els seus clubs hauran de complir unes normes amb l’objectiu de facilitar l’assistència a tots els mutualistes i la bona gestió dels recursos dels que disposa la Mutualitat.


En el moment de produir-se una lesió o accident originat i causat per la pràctica del futbol federat, el mutualista pot acudir amb caràcter d’urgència a qualsevol dels centres concertats (veure llistat actualitzat a la web www.mcf.cat ).


PER INFORMACIÓ DE CENTRES D’URGÈNCIES I AMBULÀNCIES PODEU TRUCAR AL TELÈFON:


902 10 83 61


Si la lesió no és urgent, el mutualista pot sol•licitar consulta, prèvia cita, al centre mèdic de referència de Barcelona c/ Ronda Sant Pere, 19-21. Telèfons 93 301 20 32 i 93 301 21 32 o mitjançant la nostra Web: www.mcf.cat, apartat: DEMANEU VISITA.


1.- Perquè un mutualista sigui atès pels serveis mèdics de la mutualitat d’una lesió o accident derivat de la pràctica del futbol federat, haurà de fer constar sempre la seva condició de mutualista actual i en el moment de produir-se la lesió; presentant A) la llicència federativa tramitada de la temporada en curs. Una llicència se considerarà tramitada quan hagi estat abonat al banc el seu import íntegra; B) el DNI si els mutualistes són majors d’edat; i C) el CIP (codi d’identificació personal CatSalut).


2. La “Declaració d’accident” presentada a qualsevol centre mèdic concertat al rebre assistència mèdica se considerarà vàlida al efecte de comunicació dels fets de la seva lesió i les causes que la van produir.


3. A fi i efecte de poder assegurar que les lesions es produeixen durant la pràctica de l’esport federat els clubs hauran de notificar a la secretaria de la federació (secretaria@fcf.cat), amb la deguda antelació, qualsevol canvi en els horaris i dies d’entrenament, així com qualsevol variació de dates de partits oficial (calendari de competició).



4. Encara que la temporada oficial de joc acaba el 30 de juny, la validesa de la cotització de la temporada anterior es considerarà prorrogada, solament a l’efecte d’atendre les lesions en procés de cura.


5. Si transcorregut el termini de divuit mesos, el mutualista lesionat en alguna de les circumstàncies cobertes per l’assegurança, no hagi estat donat d’alta per a la seva activitat esportiva, serà reconegut pels serveis mèdics de la mutualitat, els quals proposaran el grau d’invalidesa.


6.- Qualsevol sol•licitud d’atenció mèdica d’un mutualista a un centre concertat haurà d’estar acompanyada de la DECLARACIÓ D’ACCIDENT degudament complimentada pel club. En aquest document ha de constar la circumstància en la que es produí l’accident o lesió esportiva. En cas d’urgència, la declaració d’accident podrà presentar-se al centre mèdic posteriorment.


7.- Els clubs remetran als mutualistes per a la seva atenció mèdica, únicament a centres mèdics concertats. Es poden consultar a la pàgina web de la mutualitat (www.mcf.cat).


8.- Es recorda als mutualistes que no poden anar a cap centre sense la declaració d’accident degudament complimentada pel club, i que aquesta assistència només serà coberta per la mutualitat quan es faci en centres concertats.


La Mutualitat no cobrirà les despeses derivades de l’assistència d’un mutualista als hospitals de l’Institut Català de la Salut (ICS) ni en centres mèdics no concertats, excepte en cas d’urgència vital. En cas que un mutualista fos atès en un centre no concertat, ell mateix o el seu club es faran responsables de les despeses mèdiques derivades.


La mutualitat no cobrirà les seqüeles de lesions tractades en un Centre Mèdic no concertat.

0 comentaris:

Unordered List